Vinnare av SKAPA-priset & SKAPA Talang i Värmland 2022

Vinnarna av SKAPA-priset och SKAPA-talang för unga innovatörer 2022 i Värmlands län är utsedda. Prisutdelningen skedde på residenset i Karlstad den av 22 september av  landshövding George Andrén.

Se filmen om Värmlands prisutdelning 2022 (klicka i bilden)

Bilder från prisutdelningen i Värmland 2022

Vinnare av SKAPA-priset. Melinda Persson och Magnus Olsén, DIRI Safety Solutions tillsammans med landshövdingen.

Vinnare av SKAPA-priset. Melinda Persson och Magnus Olsén, DIRI Safety Solutions tillsammans med lVärmlands andshövding George Andrén.

Olof Guldbrandssen som pristagare av SKAPA Talang tillsammans med landshövding George Andrén

Pristagare av SKAPA Talang, Olof Guldbrandssen, Allgreen Hydrofarming, tillsammans med Värmlands landshövding George Andrén.

Pristagarna Melinda Persson och Magnus Olsén, DIRI Safety Solutions, Olof Guldbrandssen, Allgreen Hydrofarming samt vinnare av SEB´s hederspris bolaget Birth By Heart Teck Ab och Sunsanna Heli. Medverkar på bilden gör även landshövding George Andrén, Martin Bergstrand samt Anna Lundmark-Lundberg VD Almi Värmland.

Vinnare av SKAPA-priset & SKAPA Talang i Örebro län 2022

Skapa-priset i Nerikes Allehanda

Landshövding Maria Larsson delade ut priserna till årets länsvinnare av SKAPA-priset och SKAPA Talang på slottet i Örebro.

Ravi Teja Chadalavada vann SKAPA-priset för uppfinningen Qtpie, som enkelt förklarat använder eyetracking, ögonspårning, för att förbättra tillförlitligheten vid förarprov. Ravi kommer fr.n Indien men bor sedan sex år tillbaka i Örebro och forskar vid Universitetet. 

23-åriga Ismael Hamoudi vann ungdomspriset SKAPA Talang. Ismael har tagit fram en hälsoplattform för skolor som heter Skolado.

Vinnare av SKAPA-priset & SKAPA Talang
i Jönköpings län 2022

Länsvinnare SKAPA 2022 i Jönköpings län

"Under torsdagen den 29 september var det dags att utse årets länsvinnare av Sveriges största innovationspris – SKAPA priset. Årets ”SKAPA-pris” och ”SKAPA talang för unga innovatörer” i Jönköpings län tilldelades Science Parks inkubatorbolag Meglio of Sweden och Norditech. Nu väntar den nationella finalen där länsfinalisterna har chansen att vinna upp till 200 000 respektive 50 000 kronor."

Läs hela artikeln på sciencepark.se här ››

Vinnare av SKAPA-priset & SKAPA Talang
i Stockholms län 2022

En av SKAPA-vinnare i Stockholms län 2022

En av vinnarna är Sara Nozkova och FLOX, som erbjuder markägare ett hållbart sätt upptäcka och identifiera djur, samt larma och vidta åtgärder för att minska djurens påverkan på mark och grödor. Med hjälp av avancerad AI samlar, lagrar och utnyttjar man insamlad data för att löpande utveckla funktionaliteten.

Utöver FLOX vann även MycoMine länspriset för sin produkt MycoCube, som beskrivs som nästa generations mobila reningsverk som ger miljövänliga slutprodukter. Lösningen är skalbar och kostnadseffektiv samt kan lösa både gamla miljöskulder såväl som förebygga nya.

SKAPA-talang för unga talanger

De två vinnarna av SKAPA-talang, som delas ut till framtidens talanger, är MedsBag och Dendrit. MedsBag digitaliserade ryggsäck är tänkta för barn med kroniska tillstånd, och ger en större trygghet både för föräldrarna och barnen.

Dendrits innovation är digitala checklistor med AI i grunden som ger effektivare resursanvändning för vårdpersonal och ökad patientsäkerhet.

 

Läs hela artikeln från Södertälje Science Park här ››

Vinnare av SKAPA-priset i Gotlands län 2022

Under onsdagen tog Maja Liljeroth emot SKAPA-priset Gotland för sin digitala tjänst Limber.

Maja Liljeroth tar emot SKAPA-priset Gotland för sin digitala tjänst Limber. Priset delades ut av landshövding Anders Flanking på residenset i Visby.

Juryns motivering: Med fokus på ett helt liv i rörelse skapar Limber en lättillgänglig, digital tjänst för individanpassad rehabilitering av idrottsskador. Tjänsten digitaliserar och effektiviserar behandling, uppföljning och effekten av rehabiliteringen så att patienterna gör rätt övningar på rätt sätt vid rätt tillfälle. Genom att utnyttja kraften i de digitala verktygen ökar Limber tillgängligheten till fysioterapi för en målgrupp som många gånger inte söker vård, eller heller inte får den vård de behöver i tid.

Läs mer på Science Park Gotland ››
Maja intervjuas i P4 Gotland ›› | Intervju med Almi i samma program ››

Vinnare av SKAPA-priset & SKAPA Talang i Kalmar län 2022

Vid en ceremoni på Residenset i Kalmar utsågs för första gången på flera år en vinnare av SKAPA talang för unga innovatörer. Priset gick till William Nilsson på Nordgear AB, som har tagit fram ett hjälpmedel för biceps- och tricepsträning. Årets SKAPA-vinnare blev Michael Augustsson, Patrik Granström och Mats Kristensson på Global Park AB, som utvecklat ett koncept för innovativ hållbar livsmedelsproduktion.

Den regionala SKAPA-juryn består av landshövding Peter Sandwall, representanter från Science Park, Almi Företagspartner, Region Kalmar län, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer.

Den regionala SKAPA-juryn består av landshövding Peter Sandwall, representanter från Science Park, Almi Företagspartner, Region Kalmar län, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer.

Vinnare av SKAPA-priset & SKAPA Talang i Västerbotten län 2022

SKAPA-vinnare i Västerbotten

Esther von Schoenberg och Saad Abdelaziz SKAPA-prisets vinnare i Västerbotten 2022

Den regionala juryns arbete handläggs av Länsstyrelsen i Västerbotten. Juryordförande är Ingrid Westman från Almi Företagspartner Nord AB. Övriga jury-platser har bemannats av Idéforum Skellefteå, Länsstyrelsen Västerbotten, Sparbanksstiftelsen samt Uppfinnarföreningen.

De två vinnarna av SKAPA-priset i Västerbotten presenterades på Länsresidenset i Umeå av Landshövding Helene Hellmark Knutsson. Esther och Saad går nu vidare till en nationell jury och den nationella SKAPA-prisfinalen.

Vinnare av SKAPA-priset i Västerbotten: Esther von Schoenberg, Vocalise röstträningsapp

Vinnare av SKAPA-priset för unga innovatörer, SKAPA Talang i Västerbotten: Saad Abdelaziz, Wisalsson

Vinnare av SKAPA-priset i Västernorrland 2022

Vinnare av SKAPA-priset i Västernorrland 2022

Vinnare SKAPA-priset 2022 Reidar Hagner tillsammans med landshövding Berit Högman. Foto: Maria Sjöström

Vinnare av årets SKAPA-pris i Västernorrland är Reidar Hagner, Develog AB för sin innovation kring prefabricerade system som effektiviserar takläggningsarbetet på hus och andra byggnader.

Landshövding Berit Högman delade enligt tradition ut priset på Residenset, Reidar Hagner fick motta blommor, diplom och äran över att vunnit länsfinalen i innovationstävlingen. Som vinnare i länet får Reidar 5 000 kronor och går vidare till Riksfinalen som äger rum den 11 november.

– Det är verkligen roligt och inspirerande att bli uppmärksammad för den produkt vi utvecklat och tanken bakom den. Jag ser både fram emot att få representera länet nationellt och att fortsätta arbeta med vår affärsíde och produkt som under kommande år väntas göra verkligt inträde på marknaden, berättar Reidar Hagner.

Vinnare av SKAPA-priset i Västra Götaland 2022

SKAPA prisutdelning i Västra Götaland
SKAPA prisutdelning i Västra Götaland
SKAPA prisutdelning i Västra Götaland
SKAPA prisutdelning i Västra Götaland