Nyheter

Jul- och nyårshälsning från SKAPAs ordförande

2023 närmar sig sitt slut. För SKAPA blev det ett år, där bandet mellan SKAPA och dess samverkanspartner och finansiärer blev ännu starkare, vilket bland annat visar på våra finansiärers intresse och starka tro på SKAPAs verksamhet och framtid. 

Vi är också glada för att få Romanusfonden som en ny långsiktig samverkanspart från och med 2024. Det som särskilt utmärkte 2023 var det stora antalet mycket kvalificerade SKAPA pristagare samt Gala-minglet som blev mycket uppskattat av pristagarna och gäster och  i närvaron av Talmannen, Andreas Norlén blev det troligen det bästa årliga prisutdelnings firandet hittills.

Jag vill därför framföra mitt varmaste tack till alla engagerade individer och organisationer inom SKAPA, för ert arbete under året och ert ovärderliga engagemang i SKAPAs utveckling. Utan den gemensamma drivkraften och engagemanget hade SKAPAs överlevnad och vidareutveckling inte varit möjligt. Jag vill också passa på att även tacka för det fina samarbetet under året. Stort tack också till alla SKAPA-prisvinnare. Det är er SKAPA är till för!

2024 kommer att bli ett år, där vi kommer att förbereda oss för nya utmaningar, samtidigt som det kommer att bli ett spännande år med många nya möjligheter till utveckling.

Med hopp om ett nytt och lyckat år, där vi tillsammans fortsätter med att, hand i hand driva arbetet med att premiera, lyfta fram och prisa Sveriges bästa innovatörer och uppfinnare önskar jag er alla sköna och avkopplande ledigheter tillsammans med era nära och kära.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Minoo Akhtarzand
Ordförande SKAPA

Årets vinnare 2023 av Sveriges största uppfinnarpris,

SKAPA Innovationsmingel 2023 hölls i Gyllene Salen i Stockholms Stadshus den 9 november 2023.

Prisutdelare var talmannen i Sveriges Riksdag Andreas Norlén och Stiftelsen SKAPAs ordförande Minoo Akhtarzand.

Årets vinnare av Sveriges största uppfinnarpris, "SKAPA-priset" på 500 00 kronor är Björn Holmström från Västra Götalands län för hans uppfinning "WET NANO - rent vatten för halvledarindustrin"..

Läs om vinnarna 2023 här ››